Днес първия училищен звънец ще чуят около 59 000 първокласници

980 преглеждания

Официални тържества ще има само за децата от първи, пети и осми клас

Днес е първият учебен ден и училищният праг за първи път ще прекрачат над 59 хил. първокласници. По официални данни на МОН  тази година учениците в страната са малко над 717 000.

За първи път в историята учебната година започва в условия на извънредна епидемична обстановка. Тази година първият учебен ден ще премине при засилени мерки за сигурност. Официални тържества ще има само за децата от първи, пети и осми клас. Останалите се събират в класните стаи или кабинетите.

Часове преди началото, правилата изглеждат по следния начин: учениците трябва да носят маски в общите помещения на училищата, но не и в класните стаи. Те ще трябва да се движат по различни пътеки в коридорите. В някои училища учениците ще трябва да седят по един на чин, ще влизат от различни входове и няма да учат по кабинетна система. За учителите маските или  шлемовете ще са задължителни.

От просветното министерство обявиха, че при необходимост могат да реагират в рамките на 24 часа и да преминат в дистанционна форма на обучение.

Екипът на EspressoNews поздравява всички деца, родители, учители и училищен персонал по случай първия учебен ден и пожелава на всички здраве и много успехи по пътя на знанието.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук