До 10 април се приемат заявки за участие в „Шопски наниз“ 2024

14547 преглеждания

Тази година фестивалът ще се състои на 19, 20 и 21 април

Четиринадесетият фолклорен фестивал „Шопски наниз“ ще се проведе на 19, 20 и 21 април, в Костинброд. Организатори са Община Костинброд, НЧ „Иван Вазов1947”, НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1890”, и НЧ „Заря 1914”, със специалното съдействие на всички социални центрове на територията на общината и ПГВМСС „Свети Георги Победоносец“.

Заявки за участие се приемат до 10 април, на адрес:  Костинброд 2230, пл. „Иван Вазов“ №1, НЧ „Иван Вазов 1947”, за МФФ „Шопски наниз” или на e-mail: shopskinaniz@nchivazov.com. Заявка може да свалите от следния линк: https://kostinbrod.bg/archives/75052

Място на провеждане: голям салон на НЧ „Иван Вазов1947“.

Цел на фестивала: Да популяризира българския фолклор. Да опазва и съхранява фолклорните традиции и обичаи. Да спомага за развитието на любителското фолклорно творчество. Да насърчава изучаването на фолклор от шопската фолклорна област.

Участници: Любителски колективи и индивидуални изпълнители, представящи автентичен и обработен танцов, песенен и/или словесен и обреден фолклор. Всички състави, школи и формации от община Костинброд участват във фестивала извън конкурсната програма.

Регламент: Фестивалът има състезателен характер. Изпълненията се оценяват от професионално жури в областта на фолклора.

За всеки състав или индивидуален изпълнител се подава отделна заявка. Всички заявки от една организация не могат да надвишават определеното по регламент време.

Шопски наниз

Източник и снимка: Община Костинброд

XIV фолклорен фестивал „Шопски наниз“ ще се проведе на 19, 20 и 21 април

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук