Доброволци извършиха дезинфекция в Костинброд

1520 преглеждания

В седмицата преди Великден ще продължи с дезинфекцията на улици и обществени пространства

Деветнадесет доброволци, дезинфекцираха с ръчни пръскачки с Йодофор „ДЕЗИНФЕКТ В“- почистващ дезинфекционен препарат Йод-16/1000 g /1,6%/, ПАВ > = 7 %., обществени места в Костинброд.

С особено внимание бяха дезинфекцирани зоните пред пощите, пейките, спирките, тротоарите с най-голяма интензивност от преминаващи и други обществени пространства. Доброволците наблегнаха на зоните, в които е възможно да има по-голям брой от хора във връзка с празниците, каквито са църквите в Първи район „Св.Св. Кирил и Методий“ и кв. Маслово - храм „Св. Николай Чудотворец“.

Всички присъстващи днес, които се включиха в инициативата, преминаха през обучение за работа с пръскачките и бяха инструктирани как да работят с дезинфектанта. Раздадени им бяха и лични предпазни средства - маски, очила, ръкавици и предпазно облекло.

Доброволците са костинбродчани, записани след кампанията на община Костинброд от началото на епидемията от COVID-19 в България. В инициативата участваха част от Доброволно формирование „Феникс“ и председателя на общинския щаб, и заместник-кмет Александър Ненов, като редови член на формированието.

В седмицата преди Великден, община Костинброд ще продължи с дезинфекцията на улици и обществени пространства.

Община Костинброд призовава гражданите да спазват стриктно разпоредбите на Националния кризисен щаб. Ако е възможно да си останат вкъщи и да излизат на вън с предпазни средства и само в неотложни и спешни случай.

Дезинфекцираха улиците във всички квартали на Костинброд

Снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук