Домашен социален патронаж в Костинброд с ново оборудване и обзавеждане

1094 преглеждания

Проектът е на стойност 29 517,00 лева

Община Костинброд реализира успешно проект „Закупуване на оборудване и обзавеждане на Домашен социален патронаж в град Костинброд“ чрез сключен договор между Фонд „Социална закрила“ и Община Костинброд.

Проектът е на стойност 29 517,00 лева като Фонд „Социална закрила“ заплаща 90% от сумата, а Община Костинброд заплаща останалите 10%. Основната цел на проекта е предоставяне на по-качествени, достъпни и ефективни социални услуги за приготвяне и доставка на храна за възрастни, самотно живеещи хора и хора с увреждания.

От края на месец септември, екипът, работещ в Домашния социален патронаж в град Костинброд вече ползва новите уреди: електрическа пекарна, газов котлон, фризер, микровълнова фурна, два броя електронни везни, шкаф-маса хладилна, шкаф хладилен, два броя казани, осем броя тави от неръждаема стомана, фурна за пица, кухненски чопър за лук и зеленчуци.

По проекта бе дадена възможност да се подмени и офис оборудването като за целта са закупени четири нови компютърни бюра, четири офис стола и три броя двукрилни метални гардероба.

Община Костинброд работи в посока подобряване и надграждане на функциониращите социални услуги на територията на общината, а Домашният социален патронаж е една от тях. Към момента се изпълнява проектът „Топъл обяд“, по който 72 души получават безплатен обяд, включващ супа, основно, хляб, а при икономия и десерт. Също така доста възрастни хора се възползват от Патронажа за ежедневно доставяне на храна до дома им, както и съдействие за пазаруване на покупки и лекарства. Към момента потребителите, които са обслужвани от Домашния социален патронаж са общо около 170 души, включително и Кетърингът, който се приготвя за децата в Дневния център за работа с деца на улицата, което означава ежедневно приготвяне на разнообразно меню съобразено с редица изискванията, също така и с нуждите на хората.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд