Емил Иванов: „Бъдете здрави, запазете силния си дух и борбеност, за да продължите достойно делото на будителите!“

919 преглеждания

Кметът на община Своге с поздравителен адрес за Деня на народните будители

Кметът на община Своге Емил Иванов поздрави културни дейци, книжовници, просветители и граждани, по повод днешния Ден на народните будители. Отдавайки заслужена почит на просветителите и борците за свобода, Иванов поздрави и тези, които продължават делото им и днес:

„Уважаеми учители,

Уважаеми културни дейци, книжовници и просветители,

Скъпи съграждани,

За мен е чест да Ви поднеса най- искрените си поздравления по случай Деня на народните будители - 1-ви ноември! По традиция всяка година на тази дата отдаваме почит към създателите и пазителите на българската духовност, език и култура, към тези, които завещаха на бъдещите поколения стремеж към знание, будност и национално самочувствие.

В днешните тежки времена, изпълнени с несигурност и страх, будителите се преродиха в делото на българските лекари, медицински работници, учители и възпитатели,които самоотвержено и ежедневно се борят за запазването на вярата в доброто, в смисъла на борбата за живот и съществуване. На всички вас - съвременни просветители, изказвам огромната си благодарност за безкористните усилия и любов, с които продължавате да съхранявате будността у българина! Бъдете здрави, запазете силния си дух и борбеност, за да продължите достойно делото на будителите!

Честит празник на духовността!

ЕМИЛ ИВАНОВ

Кмет на Община Своге“

Източник: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук