Жители на община Своге се събират за почистване на града

623 преглеждания

Инициативата е част от кампанията ЕКО Своге за популяризиране на разделното и отговорно събиране на отпадъци

Доброволческата инициатива „Да изчистим заедно”, част от комуникационната кампания „ЕКО Своге”, събира заедно жители на града и прилежащите населени места, за да допринесат за чистотата на района.

Всички граждани на територията могат да се включат в почистването тази събота (10.09.) от 09.00 ч. на определените за почистване локации – междублоковото пространство на кв. Дренов и детската площадка на Среден рът. За участниците са предвидени специални награди.  

За всички, които желаят да се включат в доброволческата инициатива, Община Своге осигурява чували и ръкавици, които ще бъдат раздавани на участниците на място. Събраните отпадъци ще се оставят до контейнер, а общината организира извозването им за рециклиране. За края на почистването Община Своге е приготвила специални награди за доброволците, с които заедно да отпразнува постигнатите резултати.

Общината приканва всички граждани да се включат в почистването, като вземат участие в инициативата, или изчистят районите около домовете си. Тазгодишното издание на „ЕКО Своге” цели да бъде предпоставка за трайна промяна към по-добро бъдеще и чиста среда. Поредица от информационни материали, дигитални активности и томболни игри са предвидени в рамките на „ЕКО Своге”.

Повече може да откриете на Facebook страницата на събитието – https://www.facebook.com/ecosvoge, в която се обявяват всички предстоящи кампании и се споделя ценна информация, свързана с темата разделно събиране на отпадъци.

За ЕКО Своге:

ЕКО Своге е информационна инициатива, която има за цел да популяризира разделното събиране на отпадъци.

Поредица от активности ще помогнат на постоянно и временно живеещите в общината да променят начина, по който възприемат отпадъците. За да се превърнат те от негативна битова следа в суровина, възможност и грижа.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук