Заключителен концерт под надслов „Две души” изнесе ТШ „Анима”

1620 преглеждания

Пресъздаде легендата за Витоша и Люлин

Заключителен концерт под надслов „Две души“ проведе ТШ „Анима“ в събота. В препълнената зала на големия салон на НЧ “Иван Вазов – 1947” в Костинброд танцьорите разказаха с представлението си легендата за планините Витоша и Люлин.

Два часа трите групи на хореографа Антония Василева радваха публиката с автентични шопски хора и сцени от легендата за двете планини. Чрез танца си, по неповторим начин, те предадоха  историята за любовта на Вита и Люлин.

Възпитаниците на школата от всички възрастови групи показаха как са овладели магията на народния танц и певческия си талант, а всяко тяхно изпълнение беше наградено с бурните аплодисменти на публиката.

Концертът на ТШ „Анима“ беше уважен от заместник-кметът на община Костинброд Александър Ненов, който поднесе кошница с цветя на художествения ръководител на школата Антония Василева.

„Моето виждане, като заместник кмет в областта на културата е такова, че там, където се работи, трябва да се получава подкрепа. Затова Вие от ТШ „Анима” винаги можете да имате подкрепата на община Костинброд.”, заяви в приветствието си Ненов и допълни: „Децата са бъдещето на България! А тези деца са душата на нашата община!  За тях градим общината, за тях инвестираме всеки наш проект! Предстои ремонт на НЧ ”Иван Вазов-1947”, както и ремонт на площад „Иван Вазов”. Първа копка на площада ще направим на 1 септември. Другата година ще можем да се насладим отново на концерт на ТШ „Анима”, но в нова, подобрена обстановка.”, завърши с добра новина Ненов.

EspressoNews