Заместник-министрите Зорница Русинова и Георг Георгиев с работна среща в Костинброд

1090 преглеждания

В Костинброд се проведе работна срещна със заместник-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова, заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев и народния представител Васил Цветков.

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов, заедно с общински съветници и служители от всички социални центрове на територията на община Костинброд посрещнаха заместник-министрите и депутата от Софийска област в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“, гр. Костинброд.

Заместник-министър Русинова представи приоритетите на правителството в областта на социалните, младежките и семейните политики, както и новата програма в подкрепа на пазара на труда, по която работодателите ще могат да кандидатстват, за да организират детски кътове на работното място с цел облекчение на работещите родители.

По време на работната среща присъстващите имаха възможността да задават въпроси, като някои от тях касаеха проекта „Топъл обяд”, реформите за личните асистенти и механизма „Лична помощ“, развитието на Дневен център за работа с деца на улицата и възможността да кандидатства през предстоящия програмен период за допълнително оборудване.

Заместник-министърът, заяви: „Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" е най-близка до хората. Тя е подкрепяща за децата в ранна детска възраст, семействата, социално уязвими групи, хората с увреждания, възрастните хора, работещите, безработните. За нас е важно, че можем да окажем подкрепа и да променим нечий живот към по-добро.“.

По време на срещата заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев отговори на въпроси, относно българите в Западните покрайнини, възможност за организиране на трудови борси и работа в България. Заместник-министърът обясни и за ситуацията с коронавируса в нашата страна и чужбина. Срещата бе закрита от народния представител Васил Цветков.

На събитието присъстваха и зам.-кметове на община Костинброд инж. Габриела Трайкова, инж. Теодора Гогова и Александър Ненов, кметове на населени места - Борислав Борисов - кмет на село Петърч, Симеон Спасов - кмет на село Голяновци, Гергана Величкова - кметски наместник на село Опицвет и Добри Тодоров - кметски наместник в село Дръмша, представители от съседни общин, сред които зам.-кмета на община Годеч и отдел социални дейности в община Драгоман, директори на социални центрове в община Костинброд - Светослава Иванова  - ДЦРДУ, Анастасия Попова - директор на ЦОП, служители от проект „Патронажна грижа“, служители от Домашен социален патронаж и Център за социална рехабилитация и интеграция, общинските съветници - Анастасия Попова, Даниела Станкова, Димитър Найденов, Живко Георгиев, Мариян Младенов и Иван Иванов, членове от сдружение „Деца с онкохематологични заболявания”, който са представители и на първия възстановителен център за деца с онкологични заболявания, Директор на дирекция „Социално подпомагане“ Галя Стоичкова и граждани.

Кметът на община Костинброд връчи подаръци с рекламни материали, които презентират различни обекти и реализирани проекти в общината, а  Светослава Иванова подари на гостите по мартеница, изработена от децата в Дневния център за работа с деца на улицата.

Снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук