Започват честванията на 50 годишнината на град Драгоман

917 преглеждания

Юбилеят ще бъде отбелязан с тридневни тържества

Днес започват тридневните тържества в Драгоман, с които бъде отбелязана 50-тата годишнина от обявяването на селището за град.

Началото на празненствата ще постави тържествена сесия на Общински съвет-Драгоман, която е с начален час 15:00 ч.

В 18:00 ч. на централния площад в града, най-малките жители и гости на Драгоман ще се насладят на забавна детска програма, а веднага след нея, специално за драгоманчани ще пеят рок и поп звездите Дичо и Теди Кацарова.

Празничната програма в петък е посветена българския фолклор и гостите от съседна Сърбия. Кулминацията на тържествата по повод на юбилея ще бъде в събота, 31 август. В 10:30 ч. на стадиона в Драгоман ще се изиграе приятелска среща между отборите на ФК „Драгоман“ и ФК „Петърч“. Организаторите от Община Драгоман са предвидили отново забавления за децата, които ще започнат в 16:15 часа. Празничният водосвет по повод деня на града ще бъде отслужен в 17:30 ч., в градския храм "Св. Арх. Стефан".

В 19:00 ч. на централния площад ще бъде открит официално празника, като след тържествените приветствия, публиката ще може да се наслади на изпълнения на духов оркестър, танци с латино звездата Раул Торес и фолк-дивата Галена

По традиция, събитието ще завърши с празнична заря, която ще озари небето над града в 22:30 ч.

EspressoNews