Започна визитата на ръководството на Община Костинброд в италианския град Палермо

1674 преглеждания

Представят изложба на църквата в Богьовци в "Седмицата на културата"

Започна посещението на делегация от Костинброд в италианския град Палермо, о-в Сицилия по повод “Седмицата на културата”, която се провежда там. Българската делегация бе посрещната от принца на Палермо - Бернардо Торторичи Монтаперто ди Раффадали.

Визитата започна с откриване на изложба на църквата „Света Петка“ в с. Богьовци и представяне на късноримска резиденция “Скретиска” на Император Константин Велики. За експозицията принцът на Палермо предостави безвъзмездно зала, след като бе въодушевен от стенописите ни в черквата.

Българската делегация е водена от Елена Леви и Емилия Михайлова, а в нея участват  кметът на община Костинброд Трайко Младенов, неговите заместници Александър Ненов, Теодора Гогова и инж.Габриела Георгиева, общинските съветници: д-р Атанас Тенев-председател на ОбС, Анна Радовска-заместник-председател на ОбС, Анета Михалова, Клара Кръстанова, Даниела Станкова, Димитър Найденов, Николай Борисов иИван Иванов.

По време на изложбата, която Община на Костинброд представи в Chiesa del Santissimo Salvatore в Палермо, кметът изказа радостта си, че настоящото събитие, заедно със срещите, предвидени в рамките на посещението, Костинброд и италианските общини ще създадат ползотворни контакти и ще очертаят добри перспективи за съвместно развитие и бъдещо сътрудничество между България и Италия. Трайко Младенов подчерта, че целта на визитата е да се установи диалог и да се даде тласък на сътрудничеството в областта в туризма, образованието и културата.  

Кметът успя да обмени и ценен опит с г-жа Марияна Аккарди – един от най-добрите консултанти в сферата на европейските проекти в Палермо, с която обсъдиха идеи за бъдещи проекти.

Визитата на българската делегация бе отразена и в местната преса, за която членовете на групата дадоха интервюта, информират от пресцентъра на Община Костинброд.

EspressoNews