Започна изграждането на нов жилищно-търговски обект в Костинброд

613 преглеждания

С първа копка, извършена от представители на фирма „Евроброд груп“ ЕООД  бе сложено началото на работата по изграждането на още един нов жилищно-търговски обект в град Костинброд: Жилищна сграда „Зора“ в кв. Втори район, гр. Костинброд.

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов, заедно със зам.-кметовете инж. Теодора Гогова и Александър Ненов, Анелия Велева - общински съветник,  представители на фирмата възложител „Евроброд груп“ ООД, в лицето на Димитър Григоров и фирмата изпълнител, присъстваха на символична „първа копка“ на жилищно-търговска сграда в квартал „Зора“, гр. Костинброд.

Интересна и разчупена архитектура, просторни помещения и много светлина - това е новата жилищно-търговска сграда в централната част на гр. Костинброд, намираща се на ул. „Охрид“. Сграда ще предлага удобство, комфорт и стандарт като започва работата по строежа й още от днес, 5 януари 2022г.

Сградата, наречена „Зора“, е преобладаващо жилищна, на партерното ниво се намират помещения, предназначени за търговски услуги.

Жилищната сграда ще се намира на изключително удобна локация, разположена в близост до площад „Иван Вазов“,  голям хранителен магазин, между двете най - натоварени улици на град Костинброд - ул. „Славянска“ и ул. „Йордан Йовков“. 

В квартал „Зора“, гр. Костинброд няма нова жилищна сграда от 1990 година. Кварталът е предимно блоков и все повече привлича интереса на нови жители на града.

Церемонията по символичната първа копка се състоя на 5 януари от 09:00 ч., в пространството пред сградата. Отец Николай отслужи водосвет за здраве и благополучие.

Димитър Григоров - инвеститор на жилищната сграда благодари за пълното съдействие и коректното отношение на общинска администрация - Костинброд.

Трайко Младенов - кмет на община Костинброд поздрави инвеститорите и изпълнителите на строежа като заяви:

„Изключителното силното развитие в последните 10 години на община Костинброд я направи притегателно място както за развитие на бизнеса, така и за постоянно живеене. Инфраструктурните проекти - реализирани и реализиращи се в града и селата в общината ни са факторите всяка година да се увеличава броя на живущите в тях.  Ежемесечно десетки са докладните, които се разглеждат на сесии на общински съвет - Костинброд, относно инвестиционни строителни обекти.

Повече от 100 са издадените строителни разрешения от 2020 г., а тази година очакваме още по-голямо увеличаване на броя им. 

Жителите на общината ни могат да направят съпоставка за това как се развива общината ни през изминалите десет години. Бурните темпове на положителна промяна в общината са видни. Не  съм съгласен с критиките на шепа хора, дошли вчера да живеят в общината ни от разни, само примерно го казвам - софийски села или погранични общини и вече мислещи, че с неаргументирана и популистка реч ще са полезни за развитието й.

Само с негатив не става - направете си постоянни адреси, изградете нещо, попитайте местните около вас какви и в каква посока са промените и тогава аргументирано предлагайте или правете - ако можете.

Радвам се, че все повече инвеститори в промишлеността, даващи много работни места започват дейност или се развиват в региона, че все повече къщи и кооперации - като започваща днес, облагородяват и развиват жилищните квартали, че все повече млади семейства се заселват в общината ни.

Приветствам, но имам и призив към новодомците - вадете си постоянни адреси на наша територия. Само така общината получава субсидия от държавата и само така бихте били истински колектив за случващото се в нея.”.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове