Започна изпълнението на строителната програма на община Своге за 2020 г.

758 преглеждания

Вижте какво включва тя

Започна изпълнението на строителната програма на община Своге за 2020 г. Това става ясно от публикация на официалния сайт на Общината. Ето и пълния й текст:

Във връзка с проблемите във водния сектор през изминалата 2019 година и водната криза, последица от която се явява липсата на достатъчно вода на територията на община Своге, беше приета строителната програма на Общината за 2020 г., в която са включени за основен ремонт резервоари в следните населени места: мах. Ромча, с. Владо Тричков; мах. Текьова нива, с. Редина; мах. Лаката, мах. Огорелица и мах. Старо село, с. Реброво; мах. Полената, с. Церово и кв. Джиджовица, гр. Своге. Въпреки кризата и извънредното положение започна изпълнението на ремонтите като първият отремонтиран резервоар беше в мах. Текьова нива, с. Редина.

Надявам се до края на месец май, въпреки извънредното положение, всички резервоари да бъдат отремонтирани и въведени в експоатация.

В момента са обявени обществени поръчки, свързани с основен ремонт на водопроводи на територията на община Своге в осемнадесет населени места, с ремонта на които се надявам значително да подобрим водоснабдяването. Допълнително се извършва почистване на самите резервоари, което от своя страна ще доведе до подобряване на качеството на питейната вода. Монтират се допълнителни спирателни и изпускателни кранове. Предвижда се възможност за по-често хлориране и пречистване на водата.

Предстои окончателното завършване на преустройството на детската градина в с. Томпсън и реконструкцията на детската градина в с. Искрец, както и извършването на основен ремонт на целодневна детска градина „Калина Малина“ в гр. Своге. Обявена е и обществена поръчка за проектиране на детската градина в с. Церово, с което ще дадем възможност за създаването на допълнителна подготвителна група.

Убеден съм, че до края на годината жителите на с. Церово ще имат нов дом за своите деца.

Община Своге започна изпълнението на своите ангажименти към своите граждани и така ще бъде всеки ден.

Инж. Валентин Михайлов

Зам.-кмет на Община Своге

Източник и снимка: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук