Започна национална кампания на Агенцията по заетостта „Работа в БГ туризма“

690 преглеждания

ДБТ-Своге ще проведе срещи с работодатели и търсещи работа пред НЧ НЧ „Градище-1907“

В рамките на кампанията „Работа в БГ туризма“, от 7 до 11 юни, всички бюра по труда в страната ще организират срещи на открито за работодатели в туризма, хотелиерството и ресторантьорството и желаещите да работят в тази сфера. Кампанията ще даде възможност бизнесът да избира сред предварително информирани кандидати от цялата страна. Целта е по този начин още в началото на туристическия сезон да се осигурят възможно най-бързо все още липсващите кадри за успешно функциониране на бранша. Очакванията са бързата и оперативна подкрепа да улесни осигуряването на достатъчно работна сила след престоя поради ограниченията по повод разпространението на COVID-19.

Под специално откритите шатри търсещите работа ще могат да разговарят лично с работодатели или да получат изчерпателна информация за изискванията и възможностите за започване на работа в сферата на ресторантьорството, хотелиерството и други съпътстващи туризма икономически дейности. На събитията в областните градове ще присъстват и представители на ИА „Главна инспекция по труда”, които ще предоставят на посетителите консултации във връзка с трудовото законодателство.

В Своге, срещите ще се проведат всеки ден, от 7 до 11 юни (включително) от 10:00 до 14:00 ч., на централния градски площад в града, пред НЧ „Градище-1907“.

Над 3800 са към момента свободните работни места в туризма, хотелиерството и ресторантьорството, които се предлагат на търсещите работа, като набирането на заявки от работодателите продължава. Търсят се основно готвачи и помощен кухненски персонал, сервитьори, камериерки, бармани, рецепционисти и администратори, спасители и др.

Актуалните свободни работни места сe публикуват на сайта на Агенцията по заетостта в рубриката „е-Трудова борса” и на сайта на EURES България, където са достъпни и за живеещите извън България.

Повече информация във връзка с кампанията на Агенцията по заетостта „Работа в БГ туризма” и възможностите за участие в нея вижте ТУК.

Пълният график за провеждане на националната кампания е достъпен ТУК.

Източник и снимка: Агенция по заетостта

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук