Засадиха 1000 бора край Драговищица

1853 преглеждания

Инициативата е на Община Костинброд и МДЗ "Балша" АД

1000 бора бяха залесени в село Драговищица от Община Костинброд и МДЗ “Балша“ АД по предложение на управителя на дружеството Иван Богданов.

Новото залесяване е изключително важна част от мерките, които предприемат от местната администрация и предприятието, за да осигурят по-чист въздух в махала „Бригандия“ на село Драговищица. Обогатяването на зелените системи е и сред приоритетите и мисиите на Община Костинброд, които тя реализира чрез увеличаване броя на жизнените дървета на своя територия, информират от там.

Поясът от борове над Драговищица бе засаден от служители на МДЗ “Балша“ АД, от където бяха осигурени и фиданките, и Общинска администрация-Костинброд . За успеха на начинанието им отец Дамян и отец Николай отслужиха и водосвет за здраве.

В мащабното залесяване участваха кметът на Костинброд Трайко Младенов, заместникът му Александър Ненов, Албена Виденова - кмет на село Драговищица, Анна Радовска - заместник-председател на Общински съвет-Костинброд и Красимир Дебеляшки - еколог в ОбА-Костинброд.

За избора на видовете дървета съдейства Държавното горско стопанство.

От Община Костинброд припомнят, че през последната година бяха залесени редица ключови зони. Нови фиданки растат на места с премахнати опасни стари дървета. Проведени са и няколко кампании за залесяване, благодарение на които са облагородени пространствата в зоните за отдих и спорт, на главни улици в град Костинброд и други.  

EspressoNews