И тази година източните бойни изкуства завладяха Костинброд

1540 преглеждания

В рамките на Шестия фестивал "Кацу Джин Кен"

Шестият фестивал на бойните изкуства „Кацу Джин Кен” за пореден път зарадва любителите на източната култура и спорт в Костинброд. Домакин на проявата бе НЧ ”Иван Вазов-1947” в града. Фестивалът „Кацу Джин Кен“, което в превод означава „Меч, който дарява живот“, премина при голям зрителски интерес. Събитието се организира от спортен клуб „Фуна” и Община Костинброд.

Официални гости на фестивала бяха кметът на Костинброд Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд, Александър Ненов - заместник-кмет на община Костинброд, Анастасия Попова - общински съветник и директор на ЦОП “Промяна”, сенсей Ангел Бузяков - треньор на спортен клуб „Фуна” в гр. Костинброд и домакин на фестивала “Кацу Джин Кен”.

От страна на община Костинброд кметът Трайко Младенов откри фестивала, като приветства всички присъстващи в читалището. В словото си той подчерта ролята и значението на този фестивал за културния и спортния календар на община Костинброд.

Последва представянето на малките и големи войни от „Фуна“-Костинброд, които демонстрираха японското бойно изкуство айкидо, което освен метод на самоотбрана е и начин на духовно и физическо самоусъвършенстване.

В рамките на фестивала се изявиха 15 клуба от цялата страна и един клуб от Северна Македония.

Първи на сцената се представиха Зендокан Доджо. Таекуон-до клуб от гр.Банкя се включи в програмата с демонстрация на таекуондо. От Българската Джу Джуцу Федерация “Такемусу айкидо” също показа своите умения.

Кобаяши Доджо демонстрира съвършенство в усвояване на техниката на айкидото. Още източно изкуство показаха Будо клуб Ултра айкидо Шидокан- Томикиайкидо, Сейчен Киокушинкай Карате клуб, Айкидо Доджо Шидокан, Българска академия реално айкидо – Смядово, Ошинкан Доджо, Шинбукан Доджо-Джодо, Карате клуб „Фуно Шин”, Айкидо клуб “Хембо” – Скопие и айкидо доджо Костинброд – клуб “Фуна”.

В паузите между демонстрациите публиката в залата се наслади на изпълненията на  танцов състав „Зорница” към НЧ ”Иван Вазов-1947”.

В организацията се включиха и от Дневния център за работа с деца на улицата- Костинброд с директор г-жа Светослава Иванова.

Всички участници получиха стъклен плакет за спомен, а на финала сенсей Бузяков връчи на кмета на община Костинброд и на председателя на ОбС-Костинброд плакети в знак на признателност за съдействието при провеждането на невероятния празник на източните бойни изкуства. С ежегодното провеждане на фестивала община Костинброд се превръща в едно от местата в страната с утвърдени традиции в развитието и популяризирането на източните бойни изкуства у нас.

EspressoNews