И тази година съборът на връх Грохотен събра любители на природата и спорта

105 преглеждания

Проведе се и второ издание на „Грохотен Байк & Рън“

На 30 август се проведе 54-тият традиционен туристически събор на връх Грохотен. Празникът събра десетки жители и гости на Своге, обединени от любовта към природата, спорта и българските планини. В рамките на събора се състоя второто издание на състезанието „Грохотен Байк & Рън“, което допринесе за спортния дух на празника. Над 50 ентусиасти – колоездачи, бегачи и туристи – се включиха в похода и спортната надпревара.

Стартът бе даден в 9:30 ч. пред СУ „Иван Вазов“ – гр. Своге. Колоездачите и бегачите поеха по дългото предварително маркирано трасе през с. Добърчин, а туристите изкачиха върха по традиционния маршрут, водени от заместник-председателя на Общинския съвет Александър Манолов.

Победители в „Грохотен Байк & Рън“:

Най-бързо изкачване при колоездачи (мъже): Росен Бойчев – 44 мин. и 26 сек.

Най-бързо изкачване при колоездачи (жени): Биляна Гатева – 1 ч., 33 мин. и 10 сек.

Най-бързо изкачване при бегачи (мъже): Кристиян Кадиев – 1 ч., 01 мин. и 35 сек.

Най-бързо изкачване при бегачи (жени): Мария Калайджиева – 1 ч., 30 мин. и 10 сек.

Приветствия към участници и гости поднесоха заместник-кметът на Община Своге Нина Копринджийска, която поздрави всички от името на кмета Емил Иванов, заместник-председателят на Общинския съвет Александър Манолов и председателят на туристическо дружество „Искърски пролом“ Красимир Петков.

Официалното награждаване се проведе в 12:15 ч., а малко по-късно всички участници и гости имаха възможност да опитат традиционна боб чорба, приготвена от туристическото дружество.

Празникът продължи до късно с народни хора, песни, танци и игри, като за доброто настроение се погрижиха диджей Деско и диджей Миро Мънков.

Организатори на събитието бяха Община Своге и туристическо дружество „Искърски пролом“. Спонсор на „Грохотен Байк & Рън“ бе А1, а велоклуб „Велокрация“ също подкрепи инициативата.

Източник и снимки: Община Своге, Фейсбук

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук