Изложба с рисунки на ученици от българските училища в чужбина гостува в Костинброд

1554 преглеждания

Изложбата „Обич за България” се състои от 60 картини и е пътуваща из страната

В Костинброд гостува пътуващата Национална изложба „Обич за България“. В нея са включени рисунки на ученици от българските неделни училища в чужбина. Детските творби са подредени в изложбеното пространство на Общинска администрация-Костинброд, етаж 1 до отдел Местни данъци и такси и Център за информация и услуги на гражданите.

Министерство на образованието и науката съвместно с Асоциацията на българските училища в чужбина инициира изложба от рисунки на ученици от българските неделни училища в чужбина под наслов „Обич за България“.

Провеждането на инициативата е израз на дългосрочните съвместни усилия за създаване, подкрепа и популяризиране дейността на българските неделни училища и за съхраняване на националното самосъзнание на младите българи зад граница.

Представените в МОН рисунки и макети на български къщи са на ученици от български неделни училища в Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция и Молдова.

Изложбата „Обич за България” се състои от 60 картини и е пътуваща из страната, до задгранични мисии, до организации на българите в чужбина и до православни общини, към които има български училища по света. Тя е открита на 28 март 2019 г. от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, експонирана е в множество областни градове.

През февруари месец 2020 г. картините са предоставени на Регионално управление на образованието София-регион за периода 18.02.2020 г до 28.02.2020 г., през който период могат да бъдат изложени и да се видят от ученици и граждани на Софийска област. 

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук