Иконописецът Диан Костов ще представи изложбата „Кръстопът – цената на избора“ във Виена

419 преглеждания

Произведенията ще бъдат изложени в Катедралата Вотифкирхе

Български иконописец Диан Костов ще представи изложбата „Кръстопът – цената на избора“ във Вотивкирхе, Виена. Произведенията ще бъдат изложени в Катедралата Вотифкирхе, Виена, Австрия от 16 май до 29 май 2023 г.

Диан Костов е добре познат в община Костинброд. Зографът отдавна твори на територията на общината, като плод на неговия талант са рисунка на купола на параклиса „Св. Св. Константин и Елена“, в квартал „Захари Стоянов“, намиращ се на улица „Витоша“ /зад линията/, както и арт-инсталацията на път ||-81 /Ломско шосе/, на кръговото кръстовище на републиканската пътна артерия и улица „Император Константин Велики“ /улицата на Индустриалната зона/. Инсталацията беше поставена върху силозите на бетонов възел по време на пандемията от Ковид 19.

В момента той изрисува новопостроения централен градски храм, който това лято ще отвори врати, като успоредно с тази своя дейност подготвя свои произведения за биеналета и изложби по цяла Европа.

С неговата творческа дейност, живот и мисия, можете да се запознаете във видеото от поредицата България на длан – продукция на Actualno.com.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук