Институтът по животновъдни науки в Костинброд с награда от „Агра 2019“

2040 преглеждания

Телешки суджук "Вискяр" спечели в раздел „Научна дейност и разработки“

Институтът ни по животновъдни науки в град Костинброд спечели наградата в раздел „Научна дейност и разработки“ в конкурса за иновации на „АГРА 2019” със своя продукт Телешки суджук „Вискяр”. Той е приготвен по класическа технология от месо на телета порода „Лимузин”. „АГРА 2019“ се проведе от 20 до 24 февруари тази година в Пловдив, като това беше 28-то издание на междуранордната селскостопанска изложба. 

Събитието се проведе под патронажа на Министерството на земеделието и храните на Република България, като за поредна година събра най-креативните и най-успешните компании и научни институти от отрасъла. Агра е ефективна платформа за производители и търговци, полезно изложение  за фермери и специалисти, както и престижен форум за представяне на иновации.

Организатор на проявата е  Международен панаир Пловдив в партнорство със Селскостопанската академия, а оценката на участниците отговаря на световните стандарти - одобрена от  Международната асоциация на изложбената индустрия (UFI)

Институтът по животновъдни науки - Костинброд е създаден през 1950 г. с постановление № 138 на Министерски съвет. Научната дейност, която изучава към момента е генетика на животните, хранене и технология на фуражите, биохимия и физиология, екология и качество, говедовъдство, овцевъдство, репродукция, Изследвания и практически разработки в областта на пчеларството, зайцевъдството, коневъдството и птицевъдството.

EspressoNews