Йоанна Мантзуни от Божурище стана носител на 4 гуп - син колан

1472 преглеждания

Младата надежда на СК Один се готви за първият си турнир зад граница

Йоанна Мантзуни от Божурище стана носител на 4 гуп - син колан. Възпитаничката на клуб Один защити тази степен няколко месеца преди да навърши 11 години, с което стана най-младата носителка на тази висока степен в клуба. 

Изпитът за технически степени се проведе пред Грандмастер проф. Ким Унг Чол - 9 дан, вицепрезидент на международната федерация по Таекуон-До ITF и старши треньор на националния отбор по Таекуондо на 15 февруари в залата на СК Один в София. На него се явиха общо 29 деца. Постижението на Йоана е още по-впечатляващо, с оглед на тежката в здравословно отношение предходна година, свързана с лекуване на боледуване и възстановяване от счупване на кост на китката на ръката. Благодарение на амбицията на малката таекуондистка и любовта ѝ към това бойно изкуство, както и на подкрепата на нейната майка, тя успя да се възстанови и да постигне следващото ниво в този спорт.

По думите на треньора Пенко Пенчев, Йоанна Мантзуни е пример за своите връстници и по-малките, със своята всеотдайност, талант и работоспособност, без които не може да се постигне високо спортно майсторство, в който и да е спорт. Той сподели, че в момента тече усилена подготовка за първото участие на Йоана на турнир зад граница и ако то бъде обезпечено финансово, младата надежда на таекуондото от Божурище ще има възможност да покаже своето изкуство и наученото и да натрупа опит и на международната сцена. 

Мария Маркова