Как посрещнаха 15-ти септември в община Костинброд (снимки)

1772 преглеждания

Горди сме, че община Костинброд може да се похвали с отлични ученици – деца, които постигат национални и международни успехи и благодарим на учителите и на техните родители

15-ти септември е един от най–вълнуващите дни за малки и големи. Ден, в който всички изживяваме отново трепетите от класната стая и с умиление си спомняме за безценното време, прекарано на твърдия чин, пред черната дъска.

"Горди сме, че община Костинброд може да се похвали с отлични ученици – деца, които постигат национални и международни успехи и благодарим на учителите и на техните родители, че влагат всички усилия в името на доброто им бъдеще.", пишат от Община Костинброд на официалния си уебсайт.

На 15 септември първия звънец се удари във всички образователни институции в община Костинброд. Всяко училище имаше свои официални гости, дошли да уважат първокласниците, техните класни и всички учители. Тази година общината подари на всички първокласници Книжка за оцветяване с интерактивно приложение и английската азбука. Инициативата за книжката е на кампанията „Живей чисто“ към Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Книжката е интересна и иновативна, създадена с приложение към нея за смарт телефони и таблети.

В Първо ОУ „Васил Левски“ присъства заместник-кметът на община Костинброд, г-н Александър Ненов.

Във Второ ОУ „Васил Левски“ присъства инж. Теодора Гогова – заместник-кмет на община Костинброд. В сградата на Начален етап, г-жа Красимира Манова – директор на Второ ОУ“Васил Левски“ беше подготвила вълнуваща програма за всички присъстващи гости и родители. За първи път от много години има две паралелки на първи клас във Второ ОУ.

В ПГВМСС „Св.Георги Победоносец“ г-н Светослав Иванов- директор на професионалната гимназия би първия звънец. Гост на първия учебен ден беше г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд.

В СУ “Д-р Петър Берон“ започна тържествената част с изнасянето на знамето и предаването на преден курс. Да поздрави всички ученици беше г-жа Таня Иванова- началник отдел „ Социални и хуманитарни дейности“ в община Костинброд.

В ОУ „Отец Паисий“, село Петърч днес всички деца бяха с цветя, усмивки и радост. Кметът на село Петърч, г-н Борислав Борисов, поздрави всички деца, родители и учители.

В село Драговищица г-н Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд и кметът на село Драговищица, г-жа Албена Виденова, присъстваха на богатата програма в НУ „Отец Паисий“ с директор г-жа Юлияна Лозанова.

"Скъпи деца, нашите надежди и мечти винаги са свързани с вас, защото вие носите със себе си промяната. Нека днешната топла септемврийска сряда да бъде най-вълнуващият ден за вас, защото всичко започва от знанието! Напред науката е слънце! Честит първи учебен ден!", поздравяват учениците от Община Костинброд.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук