Калин Каменов награди победителите в Ученически игри 2018/2019

1222 преглеждания

На първо място се класира отборът на СУ „Христо Ботев“

На церемония, в залата на Профилирана Природо-математическа гимназия, кметът Калин Каменов награди победителите в общинското състезание „Ученически игри“ сезон 2018/2019.

На първо място в комплексното класиране за поредна година се класира отборът на Средно училище „Христо Ботев“,  завоювал общо 240 т. от всички осем дисциплини. На второ място се нареди отборът на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ със 198 т., а трети са възпитаниците на СУ „Козма Тричков“ със 136 т.

В тазгодишното издание на спортната надпревара участваха 151 отбора от 14 общински училища, като четири от тях достигнаха до финалния етап на игрите.

Учениците се състезаваха в осем вида дисциплини  - баскетбол, волейбол, бадминтон, тенис на маса, лека атлетика, футбол, хандбал и шахмат, разделени в три възрастови групи: 5-7 клас; 8-10 клас и 11 и 12 клас за момчета и момичета, юноши и девойки.

Отличените отбори и участниците в конкурса получиха пълен комплект екипи за различни видове спорт, включени в програмата на „Ученически игри“, както и топки за баскетбол, волейбол и футбол, а учителите анцузи. Наградите са осигурени от Община Враца.

EspressoNews

Снимки: Община Враца