Калин Каменов с отличие „Кмет на годината за мандат 2015-2019“ в категория „Инвестиции и работни места“

872 преглеждания

Градоначалникът на Враца спечели приза в раздел „Голяма община”

Кметът на Враца Калин Каменов бе отличен в категорията „Инвестиции и работни места“ в тазгодишния национален конкурс „Кмет на годината за мандат 2015-2019“. Отличието му бе връчено от Карел Крал - регионален мениджър на ЧЕЗ за България, на официална церемония в зала 6 на НДК. Калин Каменов спечели приза в раздел „Голяма община”.

„Това е специална награда за Враца, защото тя е плод на много работа. В община Враца само тази година успяхме да привлечем инвеститори за над петдесет милиона лева, които ще разкрият над две хиляди работни места, а за северозападна България, това е най-силната и смислена новина, която дава сигурност и стабилност за развитието на региона. И това не са просто две хиляди нови работни места, а две хиляди добре платени, качествени работни места, които да дадат онази основа за стабилност за развитие не само на Враца, но и на целия регион, възможност, която да даде на хиляди наши съграждани да искат отново да се върнат в Северозападна България, да живеят в този красив край да създават семействата си тук в България, а когато работим заедно, резултатът се вижда. Тази награда е за всички мои съграждани, за всички мои колеги, за инвеститорите, които избраха Враца за свой дом. Благодаря ви за партньорството, ние ще се постараем да направим така, че Враца да стане един от най-бързоразвиващите се икономически центрове в България.“, каза Калин Каменов по време на церемонията.

В раздел „Малка община“ първото място в категорията „Инвестиции и работни места“ си поделиха градоначалникът на Костинброд Трайко Младенов и управникът на Челопеч инж. Алекси Кесяков, а в раздел „Средна община“ отличието отиде при кмета на Елин Пелин инж. Ивайло Симеонов. Наградите "Кмет на годината" са инициатива на платформата kmeta.bg, която има за цел да отличи работата на местните градоначалници в няколко направления след онлайн гласуване от гражданите. 

EspressoNews