Кампанията „Подари приказна зимна ваканция“ събра деца и родители на специално събитие

1663 преглеждания

Инициативата на издателство Рива ще продължи до 20 декември

Над 200 деца и техните родители събра специалното събитие „Подари приказна зимна ваканция“, част от благотворителната коледна кампания на издателство Рива, която има за цел да подари коледно настроение на деца в нужда от 16 дома в цялата страна.

 Събитието се проведе на 16 декември в залата за събития „В парка“ на НДК. Снегът в неделя не спря желаещите да станат част от благотворителната кауза, и да споделят заедно емоцията и коледния дух. В продължение на два часа от 14.00 до 16:00 часа, децата се потопиха в съдържанието на книжките от поредицата „Приказна зимна ваканция“, предназначени за деца от три възрастови групи - от първи, втори и трети клас. Автори на изданията са утвърдени педагози. В тях са включени стихове, забавни математически и логически задачи и приложения, които дават възможност на децата да развият творческите си умения и да направят собствени играчки.

На събитието, присъстващите имаха възможността да се потопят в приказното съдържание на поредицата книжки, заедно с актьорите Екатерина Стоянова, Звезделина Костова и Теодор Софрониев, които пресъздадоха разказите и стихчетата  на сцената – „кът за приказни истории“.  В залата бяха обособени още „Арт кът“, в който децата можеха да се забавляват с приложенията от книжките, като изработваха коледни картички, играчки и пожелания, както и „Кът за дарения“, където, всеки желаещ имаше възможността да закупи книжка за деца, лишени от родителска грижа.

Братята Атанас и Здравко Йончеви от издателсво Рива, обявиха, че за всяка закупена книжка, ще отделят по един лев дарение от издателството. Всички закупени книжки за дарение ще бъдат изпратени в домовете за празниците. Информация за дарението ще бъде публикувана в сайта на издателството и във фейсбук групата „Приказна ваканция“.

Участие в събитието взеха детска вокална група „Палави ноти“ и детски фолклорен ансамбъл „Хоро“.

Кампанията ще бъде активна онлайн до 20 декември в страницата „Подари приказна зимна ваканция“ на адрес: vakanciata.bg/подари, където всеки желаещ може да закупи книжка за своето дете и заедно с това закупи една или повече книжки за деца в нужда.

Кампанията се осъществява с медийното партньорство на Новите родители, Аз Чета, EspressoNews.bg.

Списък с домове, включени в кампанията са:

ДДЛРГ „Констанца Ляпчева”, гр. Долна Баня

ДДЛРГ „Иван Кюле”, гр. Гоце Делчев

ДДЛРГ „Мария Луиза”, гр. Пловдив

Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи без увреждания „Паисий Хилендарски”, гр. София

Социални услуги за деца и семейства, гр. Роман

Комплекс за социални услуги за деца и лица с увреждания, гр.Роман

Комплекс за социални услуги, гр. Мездра

ЦНСТ  „Стражица” , гр.Стражица

Комлекс за Социални услуги, гр. Павликени

Център за обществена подкрепа „Промяна“, гр. Костинброд

ЦНСТ „Дом за нашите деца”, гр. Брезово

ЦНСТ „Пещера“, гр. Пещера

Дома за деца лишени от родителски грижи, гр. Средец

Училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов“, с. Русаля

Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, с. Кичево, гр. Варна

ДДЛРГ „Св.Иван Рилски“, гр.София

 

EspressoNews