Кастрационна кампания стартират от „Четири лапи“ в община Сливница

942 преглеждания

Проектът стартира на 13 юни

Екип за работа с безстопанствени животни на „Четири лапи“ ще осъществи проект за кастриране на улични и дворни кучета и котки на територията на община Сливница.

Проектът стартира на 13 юни и ще приключи на 24 юни 2022 г. , като през това време ще обхване възможно най-голяма част от населените места в общината. Всички обработени животни ще бъдат обезпаразитени и ваксинирани срещу бяс. Кучетата ще бъдат маркирани със синя ушна марка и ще имат поставен микрочип, съгласно изискванията на българското законодателство, а кастрираните котки ще могат да бъдат разпознати по изрязаното връхче на едното ухо и татуировъчния номер на другото.

Екип на „Четири лапи“ от двама лекари, ветеринарен техник и група за залавяне пристигат в града и ще извършва кастрация, ваксинация, обезпаразитяване и идентификация на четириногите. Специално  оборудваната  мобилна амбулатория, ще бъде разположена на територията на бившето военно поделение в гр. Сливница.

Акцията ще обхване и дворните кучета и котки, които се отглеждат от жители на общината в затруднено финансово положение. Стопаните, които отговарят на този критерий и искат домашният им любимец да бъде кастриран, могат да запишат час на телефон: 08882755159.

Източник: Община Сливница, Снимка: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук