Квартал „Дренов“ в Своге с нова детска площадка и спортно игрище

1643 преглеждания

На новия терен бе изигран и първият футболен мач

Един от най-големите квартали в град Своге - „Дренов“ вече се радва на чисто нова детска площадка и спортно игрище. Официалното им откриване се състоя на 30-ти август, когато в присъствието на родители, инж. Валентин Михайлов връчи ключовете от новите съоръжения на децата. Заместник-кметът  в кратко обръщение към присъстващите подчерта, че новата детска площадка и игрище са поредните, обновени и модернизирани от началото на година и са част от политиката на общинското ръководство във всяко населено място на общината да има кът за игра и спорт за децата и жителите.

Спортното игрище е напълно ремонтирано с положена изкуствена трева, нови футболни врати, обезопасено. Детската площадка е изцяло рехабилитирана - с нова, ударопоглъщаща настилка, нови люлки, пързалки и уреди за игра, съобразени с всички изисквания за безопасност на Европейския съюз.

В рамките на официалното откриване, на новия терен, бе изигран и първият футболен мач между два детски отбора. За малчуганите общинското ръководство бе подготвило лакомства и подаръци.

EspressoNews

Снимки: Община Своге