Клубове от цялата страна взеха участие в киноложката изложба „Българско овчарско куче“ в Костинброд

908 преглеждания

Клубове от цялата страна взеха участие в киноложката изложба  „Българско овчарско куче“ в Костинброд. Събитието се проведе на 29 април, на стадион „Белица“ в града. 

Събитието се организира съвместно от МАБОК /Международна асоциация на Българско овчарско куче/ и община Костинброд. Съдиите оценяваха представените екземпляри от българската порода и отсъждаха в зависимост от размер, цвят, нрав на кучето, зъби, опашка и походка.

Изложбата започна с поздрав от д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет-Костинброд и Борислав Борисов – кмет на село Петърч. След официалното откриване от Тихомир Благоев – председател на МАБОК и организатор на събитието, всички клубове и индивидуални състезатели взеха участие и техните любимци бяха оценявани от съдии. Раздадени бяха и много награди във вид на храна от спонсор на МАБОК.

Българско Овчарско куче е известно в цял свят със своите работни качества и с внушителния си външен вид. Историята на Българското Овчарско куче започва още по времето на прабългарите, които според исторически свидетелства са пристигнали заедно с тях. По онова време кучетата от тази порода са се използвали за пазене на стадата от хищници.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук