Кметството в Безден е с нова, модерна и енергийно ефективна визия

2474 преглеждания

С бързи темпове се изгражда и Центъра за деца с онкохематологични заболявания

Със средства отпуснати с постановление на Министерския съвет сградата на кметство и бивше читалище в китното село Безден е с нова и модерна визия. В началото на мандата бяха отпуснати средства от общинския бюджет за ремонт и подмяна на дограмата на кабинета ползван от кмета на селото.

Към настоящата година ремонтът на кметството включва топлоизолация на цялата сграда, нови улуци и водостоци, а предстои ремонт на входните стъпала и тоалетната на кметството. Община Костинброд спечели проект за реконструкция на общински пътища с европейски средства отпуснати от Държавен фонд земеделие. Един от пътищата е важния пътен участък между селата Богьовци Безден - даващ алтернатива за бърза пътна връзка между двете населени места и възможност на живущите от село Безден за бърз достъп до път III 811, който се реконструира в момента от държавата/.

С бързи темпове се изгражда и Центъра за деца с онкохематологични заболявания, който е разположен на границата между селата Безден и Опицвет. Единственият такъв център на Балканите ще отвори врати през пролетта на 2020 г. Той се изгражда със средства от Държавен фонд земеделие и финансова подкрепа от страна на община Костинброд.

3,5 мил. лева се отпускат като европейско финансиране, въз основа на одобрения от фонда проект.

Общината помага за изграждането на онкоцентъра със 750 хиляди лева. Към момента от бюджета си е отделила и средства за изработване на проект за асфалтов път до онкоцентъра - от края на с. Опицвет до обекта, като се очаква съдействие от страна на държавата за реализирането на проекта.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд