Кметът Трайко Младенов поздрави костинбродчани и направи равносметка на изминаващата година

476 преглеждания

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов поздрави костинбродчани с настъпващите празници и направи равносметка на изминаващата година.

„Пожелавам на всички жители и живущи в общината ни весели и спокойни Коледни и Новогодишни празници. Много семеен уют, топлина и спокойствие, а през 2021 г., с Божията помощ и нашата лична мотивация и дисциплина, преодолявайки ограниченията и разединенията ни, да преодолеем всички несгоди, които ни налага епидемична обстановка и в следващата година да бъдем по-спокойни, по-толерантни и най-вече здрави!

2020 година беше трудна и изпълнена с изпитания за всички нас, за община Костинброд, за България, за Европа, за света. Научихме се да живеем ежедневно, борейки се с невидим враг, който и към момента заплашва живота и здравето на нас, нашите близки, нашите съграждани.

Щастлив съм, че в условията на пандемия, на извънредна епидемична обстановка и налагани мерки и ограничения, Общината ни продължи да се развива. Работихме в условията на ограниченията и заповедите от различни министерства, въвеждащи строги мерки. Работим и в момента за развитието на Община Костинброд.

През изминалата година изградихме над 30 км водопровод в по-малките и по-големите населени места, над 10 км нови пътища в цялата ни община. Започнахме изграждане на улици и продължихме да правим важни тротоари в града и селата. В момента общината ни е една от най-развитите в областта на социалните дейности за региона, за областта и за страната.

Надградихме духовните си храмове, а следващата година ще открием и централния ни градски храм. Надградихме много образователната система като през следващата година ще изградим чисто нова детска градина в центъра на гр. Костинброд и ще разширим тази в с. Петърч.

Начертали сме вече планове и за новата 2021 г. Ще подготвим проекти за подземната и надземната инфраструктура, както за всички села от най-малкото до най-голямото, така и за кварталите в непрекъсващо разрастващия ни се град. Нищо от това нямаше да бъде възможно без екипа, на който разчитам. Благодаря на експертния капацитет на служителите на общинска администрация, които подготвят и печелят проекти, благодаря за изключително добрия синхрон между работата на Общинска администрация-Костинброд и Общински съвет-Костинброд за единомислието от,носно въпросите, касаещи важните теми за общината ни. Важните решения, отнасящи се за местната ни общност, винаги са се взимали с единодушие от Общински съвет без избраните в него да се делят по политически възгледи и нагласи.

Другият изключително важен фактор, за да продължи да се развива общината ни е непрекъснатата инициативност, желанието ни да постигаме нови и нови победи и качествени проекти във всички сектори в живота на държавата. 

Благодарение на проектите, с който участваме за финансиране от различни министерства, както и на европейските средства отпускани от Държавен фонд „Земеделие“ и огромната подкрепа на сумите отделяни от държавния бюджет, чрез постановления на Министерски съвет. Направихме много видими, значими и важни обекти, които се използват от всички наши съграждани. Благодаря на правителството за изключителната помощ, която вече над 10 години оказва на Общината ни.

Скъпи жители на община Костинброд, бъдете здрави и успешни!“

Източник:4vlast-bg.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук