Кметът на Костинброд и Председателят на ОБС-Костинброд с поздравителен адрес по повод Първия учебен ден

659 преглеждания

Пожелаха успешна и плодотворна нова учебна година

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов и председателят на ОБС-Костинброд д-р. Атанас Тенев поздравиха учители, ученици и родители за Първия учебен ден: 

„ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Отново сме в началото на поредната учебна година и отново с вълнение пристъпваме училищния праг. В сърцата на всички: деца и ученици, учители и служители, родители, близки, училището има своето запазено място.

Съвременното българско училище, рожба на продължителните и обединени борби на българския народ през Възраждането, и до днес е неизчерпаем източник на знания, сила и авторитет, институция, която ни дава самочувствие, гордост и увереност.

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

На вас обществото е предоставило трудната задача да създавате бъдеще. Каквито и стратегии и планове да чертаем, те ще бъдат осъществени според разбиранията и възможностите на тези, които утре ще излязат от класните стаи. Тази задача е огромна отговорност, но заедно с това и призвание, което бележи пътя на всеки, избрал професията учител.

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

Вашите деца са обща споделена грижа на цялото българско общество. Неизменно в годините образованието на нашите деца е приоритет за всички управления и институции. Но няма закон, политика или управление, което може да замени   сплотеното, грижовно и любящо семейство.

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

Времето прекарано в училище е не само време, в което трупате знания и градите умения, то е и време за създаване на приятелства за цял живот, време за незабравими преживявания, време за мечти.

Съпричастни сме на всеобщото вълнение и радост в този ден. Уверени сме, че заедно, с много разбиране, всеотдайност и труд ще осигурим на нашите деца това, което всяко едно от тях заслужава!

УСПЕШНА НОВА УЧЕБНА ГОДИНА!

НА ДОБЪР ЧАС!

С УВАЖЕНИЕ,

ТРАЙКО МЛАДЕНОВ                                                   

Кмет на община Костинброд                                  

Д-Р АТАНАС ТЕНЕВ

Председател на Общински съвет“

Източник и снимка: Община Костинброд

 

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук