Кметът на Костинброд и Председателят на ОбС участваха в конференция на НСОРБ

398 преглеждания

Във форума участваха 350 представители от 212 общини

Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/ организира встъпителна конференция за кметовете и председатели на общински съвети за новия мандат 2023-2027 г., с участието на премиера акад. Николай Денков и председателят на Народното събрание – Росен Желязков.

Във форума участваха 350 представители от 212 общини в цялата страна. Сред тях бяха и кметът на община Костинброд – Трайко Младенов и председателят на Общински съвет-Костинброд – д-р Атанас Тенев.

Конференцията беше открита от председателя на 49-ото Народно събрание – Росен Желязков и кметът на Велико Търново и председател на УС на НСОРБ – Даниел Панов. В рамките на форума бе предвидена дискусия с представители на изпълнителната власт, в която участваха министър-председателят акд. Николай Денков, министърът на регионалното развитие – Андрей Цеков и заместник-министърът на финансите – Георги Клисурски.

На форума бяха очертани актуалните за общините политически теми, основните предизвикателства и общата визия за развитието на местната власт в следващите четири години. На конференцията на НСОРБ бе обсъдена и темата „Център - периферия: двете страни на една и съща монета.” За големия град и съседните по-малки общини около него и взаимовръзките между тях. Общо преизбраните кметове са 199, заяви  Силвия Георгиева – изпълнителен директор на НСОРБ. Само с 1 по-малко са били те през 2019 г. 66 са новите лица начело на българските общини. Запазва се съотношението преизбрани/новоизбрани от предходните избори 75% - 25%.

1

2

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук