Кметът на Костинброд свика Щаба за защита при бедствия, аварии и катастрофи

272 преглеждания

Вижте какви решения бяха взети

На 28.11.2023 г., от 1300 ч. със Заповед №РД-05-426/27.11.2023г. на кмета на община Костинброд, беше свикан Щабът за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, аварии и катастрофи. На заседанието присъстваха всички членове на Щаба. На извънредното заседание, във връзка с кризисната ситуация в община Костинброд бяха взети следните решения:

1. Да се изпрати писмо до ЕРМ Запад, с което да се изиска информация за причините довели до кризисната ситуация в община Костинброд и защо определения час за възстановяване на електрозахранването беше непрекъснато променян и какви са причините за това.

2. Да се обсъди възможността с електроразпределителното дружество да бъдат обходени трасетата и осъществени действия по премахване на клоните по дърветата, които застрашават проводниците, както в населените места, така и извън тях.

3. Да се изиска от електроразпределителното дружество да се създаде организация за своевременно предоставяне на информация между общината и държавните институции на територията на община Костинброд и да се определи представител на електроразпределителното дружество на общинско, областно или национално ниво, който да комуникира с общината.

4. Да се предоставят актуални телефонни номера на кметове и кметски наместници, които да бъдат включени в базата данни на ЕРМ Запад, така че кметовете и кметските наместници  при позвъняване за получаване на актуална информация или подаване на сигнал, да осъществят незабавна връзка с оператора.

5. Да се изисква писмена информация от електроразпределителното дружество за своевременната готовност по отстраняване на повреди през зимния сезон и поддръжката на мрежата в изправност през целия сезон.

6. Да се изиска от експлоатационните дружества и ОПУ-София  да има техни представители на заседанията на Щаба.

7. Да се изиска от Агенция пътна инфраструктура и ОПУ -София да предостави актуален контакт за подаване на сигнали при проблеми с републиканските пътища и да предоставят данни за фирмата, поддържаща пътищата. При непредоставяне на информация от тяхна страна да се поиска информация от Областния управител на Софийска област.

8. Да се изпратят писма до съседните общини, с които имаме общи пътища, за координиране помежду ни за поддържането на пътищата, свързващи двете общини.

9. По актуална информация на ЕРМ Запад не е възстановено ел. захранването по в населените места: с. Дреново, с. Понор, с. Царичина, с. Бучин проход – мах. „Пурчиница“. Ако до 16:30 ч. не бъде възстановено, Щабът да упълномощи кмета на Община Костинброд да обяви частично бедствено положение за тези села.

Обявиха частично бедствено положение в Царичина, Понор, Дреново и Бучин проход

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук