Кметът на Своге Емил Иванов с отличие „Най-добър кмет на малка община“ за 2019 г.

5287 преглеждания

На годишните награди на Асоциацията на българските градове и региони

Кметът на oбщина Своге Емил Иванов бе отличен с престижната награда „Най-добър кмет на малка община“ на Националните годишни награди на Асоциацията на българските градове и региони (АБГР). Традиционната годишна среща на представителите на изпълнителната власт в България се състоя на 19 и 20 юли в хотел „Боженци“, Габрово.

Заслужената награда е плод на безспорната усилена работа на кмета и общинското ръководство през четирите години на мандат 2015-2019 г., в посока развитие и благоустрояване на административния център град Своге и прилежащите му 38 населени места. Освен за успешно управление, общините се отличават за направените инвестиции в природата и хората, за развитие на спорта и младежките дейности, за запазване и популяризиране на културно-историческото наследство, за въвеждане на иновативни подходи в управлението на общината и много други. Основен критерий за определяне на призьорите са реализираните общински проекти с ясни и устойчиви резултати.

Церемонията по връчването на годишните награди бе открита от изпълнителния директор на АБГР Ергин Емин, който поздрави присъстващите кметове, заместник-кметове, представители на областни и общински администрации, гости, медии. Събитието се проведе в партньорство с фондация „Конрад Аденауер“ и А1.

В рамките на Годишната среща, бе проведена и двудневна конференция на тема „Създаване на нови региони за планиране в България и второ ниво на управление. Сближаване между териториално планиране и социално-икономическо развитие“. Конференцията бе открита от Деница Николова - заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството в Република България, която представи перспективите и новите хоризонти пред Оперативна програма „Региони в растеж“ за новия програмен период 2021-2027 г. Арх. Белин Моллов - експерт към Института за местно и регионално  развитие направи презентация относно териториалното и социално-икономическо развитие и райониране в България, а доц. Д-р Керанка Недева от Департамента „Регионална политика“ към Аграрния университет в Пловдив представи на присъстващите възможностите за изграждане на второ ниво на управление.

EspressoNews

Снимки: Община Своге