Кметът на Своге насрочи консултации относно предложения за съставите на СИК Своге

523 преглеждания

Консултациите ще се проведат на 8 октомври

Кметът на Община Своге Емил Иванов насрочи консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции от партии, относно предложения за съставите на СИК Своге, в съответствие с изискването на чл. 91, чл. 92, чл. 95 и чл. 96 от Изборния кодекс, за произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент на Републиката и за народни представители, на 14 ноември 2021 г.

Консултациите ще се проведат на 8 октомври 2021 г. (петък) от 17:00 ч., в Заседателната зала на Община Своге, ул. „Ал. Стамболийски“ №7, първи етаж.

Съгласно решение № 644-ПВР/НС от 29.09.2021 г. на ЦИК, относно назначаване съставите на СИК за изборите за президент и вицепрезидент на Републиката и за народни представители, на 14 ноември 2021 г., упълномощените представители трябва да представят документи, доказващи представителната им власт.

Съгласно Решение на РИК София област №10-ПВР/НС, от 02.10.2021 г., се определя общия брой на членовете на секционните избирателни комисии, респективно на броя на членовете на подвижните секционни избирателни комисии /ПСИК/, включително председатели, заместник-председатели и секретари, в изборния район на Районна избирателна комисия /РИК/ - 26 район, София-област, както следва:

1. За секции до 500 избиратели включително - броят на членовете, включително ръководство и членове ще бъде 7 /седем/;

2. За секции над 500 избиратели включително - броят на членовете, включително ръководство и членове ще бъде 9 /девет/;

3. За ПСИК - броят на членовете, включително ръководство и членове ще бъде 5 /пет/;

С пълния текст на Поканата и Приложенията към нея, може да се запознаете ТУК.

Източник: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук