Кметът на Своге поздрави жителите на общината по повод 24 май

1210 преглеждания

Кметът на Своге поздрави жителите на общината по повод 24 май

С поздравителен адрес кметът на Своге, Емил Иванов се обърна към съгражданите си в деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Приветствието е публикувано на официалния сайт на общината. Ето и пълният текст:

Уважаеми учителивъзпитатели и педагогически съветници,
Уважаеми културни и читалищнидейци,

       Имам удоволствието да Ви поздравя с 24- ти май - Ден на славянската писменост, на българската просвета и култура. В навечерието на един от най- светлите национални празници от сърце желая попътен вятър в предприетите начинания, сила и творческо вдъхновение! Никоя друга професия не изисква такова себеотдаване! Адмирации за усилията, желанието и любовта, с които поддържате у децата ни вярата в знанието, културата и българските традиции!

Скъпи съграждани,

    Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през вековете, утвърдил се, като най-светлия, най-съкровения, най-българския празник. Това е денят на буквите, на просветата, на духа. На този ден ние се прекланяме пред славното дело на братята Кирил и Методий. Прекланяме се пред духовния подвиг на техните ученици – великите първоучители, съхранили корените на българската идентичност.

Мили ученици,

     Пожелавам Ви да черпите с пълни сили от извора на познанието - Вашето родно училище! Уважавайте и обичайте учителите си. Отдавайте почит всяка година на днешния ден на славното дело на братята Кирил и Методий. Гордейте се, защото на този ден честваме азбуката, която сме дали на света! 

Бъдете здрави и нека ни е честит най-sветлият празник - 24-ти май!

     ЕМИЛ ИВАНОВ

 Кмет на Община Своге 


EspressoNews