Кметът на Своге свиква консултации относно предложения за съставите на СИК Своге

639 преглеждания

Консултациите ще се проведат на 20 февруари

Кметът на Община Своге Емил Иванов насрочи консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции от партии, относно предложения за съставите на СИК Своге, в съответствие с изискването на чл. 91, ал. 3 от Изборния кодекс, за произвеждането на избори за народно събрание на Република България на 04 април 2021 г.

Консултациите ще се проведат на 20 февруари 2021 г. (събота) от 14:00 ч. в Заседателната зала на Община Своге, ул. „Ал. Стамболийски“ №7, първи етаж.

Съгласно решение № 1062-НС от 16.02.2021 г. на ЦИК, относно назначаване съставите на СИК за изборите на народни представители, насрочени на 04 април 2021 г., упълномощените представители трябва да представят документи, доказващи представителната им власт.

Съгласно решение на РИК София област се определя общия брой на членовете на секционните избирателни комисии, респективно на броя на членовете на подвижните секционни избирателни комисии /ПСИК/, включително председатели, заместник-председатели и секретари, в изборния район на Районна избирателна комисия /РИК/ - 26 район, София-област, както следва:

1. За секции до 500 избиратели включително - броят на членовете, включително ръководство и членове ще бъде 7 /седем/;

2. За секции над 500 избиратели включително - броят на членовете, включително ръководство и членове ще бъде 9 /девет/;

3. За ПСИК - броят на членовете, включително ръководство и членове ще бъде 5 /пет/;

Източник: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук