Коледен базар и училищна изложба допълниха празничния дух в Костинброд

1759 преглеждания

И Дядо Коледа зарадва най-малките с появата си

Отвори врати първият традиционен Коледен базар, организиран от Община Костинброд. Той е разположен пред сградата на общинската администрация. На типичните за празника дървени  къщички посетителите могат да намерят ръчно изработени лакомства и сувенири, направени от децата в общината.

Щандове на базара разкриха от Дневен център за работа с деца на улицата, Център за обществена подкрепа „Промяна“, Център за социална рехабилитация и интеграция „Надежда“, Български Младежки Червен кръст-Костинброд, ТС „Зорница-джуниър“, СУ “Д-р Петър Берон“, Първо ОУ “Васил Левски“, Второ ОУ “Васил Левски“, ДГ “Радост“, ДГ “Пролет“, ДГ “Виолина“, ДГ “Детелина“.

За първа година Коледният базар се организира на открито, съобщават от Община Костинброд, откъдето предоставиха щандовете и украсата им безвъзмездно на всеки заявил участие. Екипът и ръководството на местната администрация се надяват тазгодишният коледен базар да постави началото на традиция, която ще се разраства и развива на територията на общината. „Надяваме се в рамките на няколко години, Коледният базар да се превърне в любимо място за всички жители и гости на Община Костинброд и съобразно заявените коледни къщички и желаещите участници, базарът да се развие, за да може да премине във формат на един голям Коледен базар, провеждащ се през всички дни на Коледните празници!“, казват в съобщението си организаторите.

Коледния базар беше открит от кмета на Костинброд Трайко Младенов. Той пожела на всички присъстващи много здраве, щастие и топлина през предстоящите празници. Кметът прикани всички деца заедно да извикат специалния гост на Коледния базар – Дядо Коледа. След минута белобрадият старец се появи и изслуша всички деца като им обеща да остави желаните подаръци под елхите им в Коледната нощ.

Предпразничният 17 декември в Костинброд беше белязан и от още едно събитие – откриването на юбилейната изложба на Първо ОУ „Васил Левски” в ритуалната зала на НЧ ”Иван Вазов-1947”.

Събитието премина с богата програма, включваща изпълнения на мажоретен състав, рецитал и песни от възпитаниците на началното училище. „Във вълшебството на цветовете и още нещо…” е озаглавена изложбата, подготвена от възпитаниците и директора на училището Даниела Борисова.

Официални гости на откриването бяха: Трайко Младенов - кмет на община Костинброд, Николай Борисов – заместник областен управител на Софийска област и бивш учител по история в ОУ ”Васил Левски”, Александър Ненов - заместник-кмет на община Костинброд, общински съветници, общественици, родители и гости.

На присъстващите беше представена и презентация с кадри от всички изложби на училището, организирани до сега.

Източник: Община Костинброд
EspressoNews