Коледен концерт-спектакъл „Мистерията на извора” ще се проведе на 23-ти декември в село Драговищица

1486 преглеждания

На 23.12.2016 г. (петък) от 19:00 ч., в салона на НЧ „Георги Сава Раковски-1928” село Драговищица, община Костинброд ще се проведе Коледен концерт-спектакъл „Мистерията на извора” из цикъла „Драговишки легенди”. В празничният концерт ще вземат участие музикална школа „Иркапей” с ръководител Бисера Иванова, както и танцова школа „Емиданс” с хореограф Каролина Янакиева. Входът за събитието е 2 лв., става ясно от поканата публикувана на официалната фейсбук страница на община Костинброд.

Народно читалище „Г. С. Раковски-1928” село Драговищица, община Костинброд е основано на 28.08.1928 г. Към читалището функционират: Танцова школа „Емиданс” и Музикална школа „Иркапей”.

ТШ „Емиданс” е основана 1990 г. и е разделена на четири възрастови групи. В школата се изучават: български народни танци, класически, характерни, модерни и спортни танци.

МШ „Иркапей” е основана през 2008 г. и е разделена на две възрастови групи. Изучават се автентични шопски песни и обработен фолклор. Школата пази културната памет на селото и притежава собствен стил.

EspressoNews