Комедията „Службогонци“ гостува в Своге

751 преглеждания

Забавлението е гарантирано

Драматичен театър „Невена Коканова“ - Ямбол ще гостува в Своге с постановката „Службогонци“. Неостаряващата комедия на Патриарха на българската литература - Иван Вазо ще бъде представена пред свогенска публика на 30 юни /сряда/, от 19:0 ч., в НЧ „Градище-1907“.

В ролите ще се превъплътят:  Мая Бежанска, Михаил Лазаров, Георги Ружичка, Вълчо Янев, Петя Бойчева, Яна Бобева, Димитър Димитров, Волен Митев, Капка Валентинова, Атанас Жеков. Постановка - Андрей Калудов, музика - Хайгашот Агасян, художник - Александрина Игнатова.

Билети мога да бъдат закупени на касата на Читалището в Своге.

Неостаряващата комедия на Патриарха на българската литература е написана за днешния ден. Ламтежът за власт и длъжности, за пари и богатство, корупция и политическо лицемерие - всичко това Вазов е прозрял преди 120 години. Образите и героите му са смешни и истински , събитията от началото на миналия век съвпадат с днешните проблеми. Майсторски завъртеният сюжет кореспондира с динамиката на нашия живот. Обществото е облечено в лъжа и притворство, дори любовта се оказва пародия и гротеска.

Всички са обсебени от една мечта и един стремеж - да се вкопчат в държавната трапеза и да смучат от благата създадени от народа.

Източник и снимка: Facebook събитие - „Службогонци“

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук