Костинброд отбеляза Световния ден за борба с тормоза в училище

1074 преглеждания

С редица инициативи градът се включи в честването на „Деня на розовата фланелка“

На 26 февруари, Oбщина Костинброд отбеляза „Ден на розовата фланелка“ - световния ден за борба с тормоза в училище. Общината, заедно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, и кампанията „Живей чисто“ предложиха на всички училища на територията на Общината да вземат участие в Деня, като изпишат своето послание към гражданите на община Костинброд на голяма розова фланелка, поставена на площад „Иван Вазов“, град Костинброд.

Участие в инициативата взеха ученици от ОУ „Васил Левски“,  СУ „Д-р Петър Берон“, ОУ „Отец Паисий“, с. Петърч и от ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, които и тази година облякоха розови фланелки и се закичиха с розови гривни. В инициативата се влючи и Дневен център за работа с деца на улицата и Център за обществена подкрепа „Промяна“. Децата от НУ „Отец Паисий“, с. Драговищица също отбелязаха Деня на розовата фланелка. Заедно със своите ръководители, те, си пожелаха да уважават себе си и другите, да бъдат толерантни и да казват „НЕ“ на тормоза, унижението и насилието в училище и извън него. В инициативата се включиха и ученици от ОУ „Отец Паисий“, с. Петърч, които също изписаха своето послание на розовата фланелка, поставена на площада в Костинброд.

В ОУ Отец Паисий", с. Петърч за поредна година отбелязаха Деня на розовата фланелка – световен ден за борба с тормоза в училище!

Клуб „Не на насилието“ подариха на ученици и граждани на гр. Костинброд меденки, подготвени специално за честването.

Тазгодишният слоган на глобалното отбелязване е “Lift each other up” („Заедно нагоре“).

Община Костинброд отправи своите благодарности към всички участвали в инициативата и включили се в кампанията „Живей чисто“, по повод Световния ден за борба с тормоза в училище.

Снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук