Кризисният щаб на община Костинброд обяви частично бедствено положение!

598 преглеждания

На заседанието на общинския кризисен щаб беше взето решение да бъде обявено частично бедствено положение в община Костинброд.
 
На заседанието присъстваха кметът на община Костинброд Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев - председател на общински съвет, Васил Цветков - народен представител, които е член в Комисия по околната среда и водите, Илиан Тодоров - областен управител на Софийска област, старши комисар Николай Спасов- директор на ОДМВР-София, комисар Георги Иванов- директор на РДПБЗН-София и всички членове на кризисния щаб.
 
Още от късния следобед бедствено беше положението в село Петърч, където преляха река Сливнишка и Блато.
 
Язовир Маслово, който е разположен в непосредствена близост до къщите в квартала, всеки момент може да прелее. Язовирната стена е пред скъсване. На място са хидроинженери и следят за нивото на водата. Камиони укрепват язовирната стена.
 
От петпет часа сутринта екипи на Общински Инспекторат, доброволно формирование “Феникс” и общинска администрация са в рисковите точки в общината, като следят за нивото на реките и помагат на бедстващи хора.
 
В село Петърч кметът Борислав Борисов организира камиони с пясък и заедно с много жители на селото посещаваха достъпните места около река Сливнишка, за да предотвратят прилива на вода.

Източник и снимки: Община Костинброд

Три реки в Костинброд преляха

Последвайте EspressoNews във Фейсбук