Лентата „Вила Роза“ бе представена в Царичина

862 преглеждания

Кулминацията на вечерта бе по време на филма, показваща се холограма на извънземно същество

На 2 октомври община Костинброд организира кино вечер в село Царичина. Филмът, който бе избран е единствения български психотрилър/хорър трилър - „Вила Роза“.

Историята на филма проследява събитията около неразгадан полицейски случай през осемдесетте години в България, в който гостите на планинска хижа се сблъскват с лицето на ужаса, когато мистериозната сила, която ги дебне в мрака, яростно чука по вратите към съзнанията им.

Общото между избраното място за прожекция и филмът от 2013 година е предсказанието на баба Ванга за сили, извън възможностите на човека и „Белият старец“ - вековен бял дъб, намиращ се на двете места.

На мероприятието се допускаха само лица над 16 годишна възраст или под 16г.  с родител/настойник. За сигурността на гостите на прожекцията бе създадено КПП, на което всички влизащи в село Царичина бяха запознати с предстоящото шоу.

Всички сме чували за мистерията около Царичина? Самата пророчица Ванга разказва за този феномен.

През 1990 година, по заповед на Генералния щаб на Българската армия, започват разкопки в село Царичина. Изпратена е информация от извънземна цивилизация, според която там се намира гробницата на първото същество, живяло някога на Земята.

Мястото на разкопките става секретен военен обект, на който работят само екстрасенси и висши офицери. Те виждат странни летящи обекти, загадъчни светлини и поддържат контакт с извънземните. Участниците в операцията настояват изследването на царичинската дупка да продължи. Учените вярват, че военните са били подведени от екстрасенсите. Единият от контактьорите в екипа - Димитър Сираков, сънувал, че с колегите му трябва да отидат на среща с Ванга. В Генералния щаб на армията се съгласили, че авторитетът и възможностите на пророчицата ще помогнат на работата в секретния обект. Генерал Динев и екстрасенсите Елисавета Логинова и Сираков тръгнали за дома на петричката врачка.

Тя ги посрещнала, сякаш отдавна ги е очаквала. „Говореше на малките ни имена. Обърна се към генерал Динев и каза: „Абе, Любчо, какво търсите там? То е ни маж, ни жена, жута маймуна, за какво ви е?“. И за нас това беше доказателство, че не грешим. Ванга отгатна също, че сме стигнали някъде около стотния метър, защото ни беше помолила да ѝ занесем част от пръстта. Когато се върнахме, премерихме - 99,8 беше метражът“, разказва екстрасенската Елисавета Логинова.

Според Логинова при разкопките се установило, че тунелът в Царичина бил всъщност на много-много години. И действително, изравяйки пръстта, военните се натъкнали на добре оформени стени. По думите на Логинова издирваното съществото било двуполово и високо около два метра и половина.

Съществува версия, според която първоначално военните са търсили в Царичина съкровището на цар Самуил. За скритите под земята несметни богатства на бившия български владетел алармирал генщаба на армията асансьорният техник Димитър Кекеменов. Човекът сънувал, как Раковски му подшушва мястото, където е закопано златото. Като доблестен гражданин, на сутринта се явил пред висшите офицери и им разказал видението си.

Впоследствие, когато в експедицията се включили и екстрасенси, военните променили целта си в Царичина. Прекратили търсенето на съкровище и се заели с далеч по-мащабната задача - издирването на чуждоземен разум.

30 години по-късно все още не знаем това най-голямата измама в новата ни история ли е или дълго търсеното доказателство, че не сме сами във Вселената?

Днес дупката е консервирана и в нея никой не би могъл да проникне. Входът на гигантския ров е затрупан с камъни, върху които е излята масивна бетонна плоча, а на повърхността поставен камък с надпис дупката.

За да се доближим до 1990 година и тогавашната окупация от военни, бе създадено невиждано шоу в село Царичина.

Ефекти като пушек, звуци, фойерверки и голям дрон, приличащ на неидентифициран обект бяха едно от малкото неща, които се случиха пред погледа на много гости на селото.

Кулминацията на вечерта бе по време на филма показваща се холограма на извънземно същество.

На киното присъстваха кметът на община Костинброд - Трайко Младенов, заместник-кметовете инж. Теодора Гогова и Александър Ненов, общински съветници, гости от София и други градове и местни жители. Община Костинброд призовава публиката за спазване на въведените противоепидемични мерки.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук