Литийно шествие в село Драговищица по случай Ден на Европа, Ден на Победата и църковния празник на Св. Николай Мирликийски Чудотворец (снимки)

1238 преглеждания

На 9 май в село Драговищица се отбелязаха три празника

На 9 май в село Драговищица се отбелязаха три празника – Ден на Европа, Ден на Победата и църковният празник на Св. Николай Мирликийски Чудотворец. Бе проведено литийно шествие до храм “Св. Николай Мирликийски” и поднасяне на венци пред мемориалния комплекс, посветен на загиналите във войните за Национално освобождение и обединение на България.

Венец от Община Костинброд поднесоха г-н Трайко Младенов - кмет на община Костинброд и г-н Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд, венец от Общински съвет - Костинброд поднесоха д-р Атанас Тенев и г-н Иван Иванов, венец от кметство Драговищица бе положен от г-жа Албена Виденова – кмет на село Драговищица и г-жа Анна Радовска- общински съветник. Преди поднасянето на венците гостите и жителите на селото участваха в литийното шествие до църквата „Св. Николай”. Тя е обявена за паметник на културата от ІІ група с изключителна художествена стойност и е изключително ценена от драговищенци. Отец Радослав отслужи литургия за здраве и изнесе иконата на Св. Николай, която бе пренесена в центъра на село Драговищица.

Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов и кметът на село Драговищица г-жа Албена Виденова поздравиха всички присъстващи. По традиция празникът завърши с изпълнения на децата от певческа школа „Иркапей”, които изпяха хубави народни песни.

На събитието присъстваха общински съветници от община Костинброд, Народният представител от Софийска област в 45-то Народно събрание - г-н Младен Маринов и жители на село Драговищица.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук