Ломско шосе в град Костинброд е отворено за движение

433 преглеждания

Служителите на РСПБЗН-Костинброд, РУ-Костинброд  и Общински инспекторат-Костинброд обезопасяваха района около изгорялата цистерна до преди минути, информират от Общината.

Община Костинброд възложи на БКС опесъчаване на пътната настилка, след изтеглянето на цистерната от пътя. Все още има невъзстановен участък от уличното осветление. До няколко дни проблемът ще бъде отстранен Призовават се гражданите да бъдат внимателни в участъка около кръговото движение на Поликлиниката.

Припомняме, че цистерна с гориво избухна в пламъци в Костинброд. По първоначална информация шофьорът е загубил контрол и се е забил в електрическо табло. Мъжът е успял бързо да излезе от превозното средство. Няма данни за пострадали. Пожарът е потушен, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София. Електрозахранването в района е временно спряно. Аварийни екипи източиха горивото от цистерната и увериха, че за гражданите няма никаква опасност.

„Най-вероятно не е съобразена скоростта. Тепърва органите на реда ще изясняват причината за инцидента. Ситуацията можеше да бъде наистина опасна, ако не беше навременната реакция на полицаите и пожарникарите”, коментира зам.-кметът по сигурността на Костинброд Александър Ненов.

Източници: Община Костинброд, NOVA, Снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук