Мадлена Амин от Своге с награда за един от петте нови елементи в Националната система „Живи човешки съкровища - България“ 2021

477 преглеждания

Tя получи грамота от заместник-министър на културата

На 28 юли 2021 г. в галерия „Средец“ в Министерство на културата се проведе официалната церемония за връчване на удостоверенията за вписването на петте нови елемента в Националната представителна листа на нематериалното културно наследство на Република България. 

НЧ „Градище-1907“, гр. Своге получи номинация и грамота в Сферата на НКН, елемент от Регистъра: „Традиционни занаяти, домашни дейности и поминъци“ с кандидатура: „Изработване на българска народна носия от региона на Кюстендил“.

Носител на наградата е Мадлена Амин изработила носията. Тя получи грамота от Весела Кондакова - заместник-министър на културата, за вписването на един от петте нови елементи в Националната система „Живи човешки съкровища - България“ 2021 г.

Заместник-кметът на община Своге - Нина Копринджийска и председател на НЧ „Градище-1907“, участва в церемонията и поздрави Мадлена Амин от името на кмета Емил Иванов и от ръководството на читалището за уменията, нейната култура и знанията ѝ, публично признати на национално и международно равнище.

Източник и снимки: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове