Малки и големи активно се включиха в пролетното почистване на община Своге

1714 преглеждания

Ученици, общински служители, кметове и граждани облагородиха местата, в които живеят

И тази година в Община Своге организира пролетно почистване, което се проведе на 13 и 14 април.

Учениците и техните преподавателите от училищата в с. Церово, с. Гара Бов, с. Владо Тричков, с. Реброво, с. Свидня, с. Искрец, с. Лакатник, Начално училище в кв. Дренов - гр. Своге и СУ „Иван Вазов”- гр. Своге почистиха училищните дворове и прилежащите им територии. Класовете от VIII до XII от Средно училище „Иван Вазов” направиха оборка на района около градският стадион в Своге, Екопътека „Трите бора” и пътя за кв.”Бобковица”.

Служители от общинската администрация се включиха в почистването на 13 април и направиха оборка на района около жп гарата в гр. Своге, почистиха едно нерегламентирано сметище под 8-ми тунел и пътя за сп. Орлин.

Пролетно почистване организираха и кметовете и кметските наместници по селата. В с. Владо Тричков и с. Луково, с. Свидня, с. Ябланица, с. Батулия, с. Осеновлаг и с. Томпсън хората излязоха и почистиха районите около домовете си и централните части на селата. В с. Зимевица беше измит площада. Жителите на с. Еленов дол направиха оборка на пътя за манастира „Седемте престола”, в с. Заселе на пътя от селото до ловджийската чешма в м.”Крехчица”, а в с. Гара Бов почистиха входа на селото.

За голямата активност кметът на община Своге Емил Иванов отправи специални благодарности към всички, които се включиха в пролетното почистване, за да направят община Своге едно по-приветливо и чисто място,

EspressoNews