Малки и големи риболовци премериха сили в състезанието за купата на Костинброд

1452 преглеждания

По традиция надпреварата се проведе на яз. „Маслово“

Десетки любители рибари събра петото риболовното състезание за купата на Костинброд. Състезанието се проведе на 5 септември, на язовир „Маслово“. Надпреварата се организира от местната Община Костинброд и Ловно-рибарско дружество „София-Запад“.

Риболовното състезание дава началото на празниците на град Костинброд, посветени на 46 години от обявяването му за град.

Председателят на Общински съвет-Костинброд д-р Атанас Тенев, заедно с общинския съветник Живко Георгиев и управителят на Общински Инспекторат Димитър Георгиев бяха осигурили всичко нужно за риболовното състезание. На любителското състезание присъстваха Трайко Младенов -кмет на община Костинброд, Мариана Коцева - управител на общинското дружество „Нива Комерс” и Александър Спасов - директор на „Водоеми и пазари“-гр. Костинброд.

Първи получиха отличията си участниците в категория „Най-голямо количество риба“.

Първо място: Милчо Милчев с награда статуетка и Болонезе Дюк - 6 метров;Второ място: Асен Георгиев с награда статуетка и макара; Трето място: Иван Тодоров с награда статуетка и куфар за принадлежности.

Награда имаше и за най- възрастен участник. Отличен беше 71-годишния Милчо Милчев, който спечели стол.

Статуетка „Най-голяма риба“ отиде при Владислав Петров, който спечели макара и телемач. Той успя да улови една щука с тегло от 870 гр.

Специалните награди бяха изключително заслужени и с уникални подаръци, осигурени от общински съвет-Костинброд и спонсорът на състезанието ловно - рибарски магазин Николай Николов.

Награда от Кмета на община Костинброд за „Купата на Костинброд” отиде при Мария Данаилова. Журито определи тази награда да е за най-малкия рибар на днешното състезание, а в случая - на 6 години.

Наградата от Общински съвет-Костинброд отиде при Иван Тодоров. Той улови най-голям брой риби - 64 броя уклей.

Специални награди имаше и за десет доброволеца, почистили шавара на язовира за днешното състезание. Плакет „Добрият пример” получиха Димитър Георгиев, Николай Николов, Александър Петков, Добрин Витов, Явор Арсов, Георги Георгиев, Георги Иванов, Денис Величков, Павлин Милев и Виктор Борисов.

Правилата на състезанието бяха по същия регламент, както миналогодишните - със съдии, номерирани риболовни места, жребий, статуетки за класиралите се и подаръци от нашия спонсора на надпреварата - ловно-рибарски магазин - Николай Николов.

Повече снимки от събитието може да намерите ТУК.

Снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук