Министерски съвет отпусна средства за изграждането на път в Опицвет и футболно игрище в Безден

1166 преглеждания

Средствата са в размер за близо 600 хил. лв.

Министерският съвет отпусна средства за изграждането на важни инфраструктурни обекти в две от селата в община Костинброд. Ще бъде реконструиран и рехабилитиран път SFO 3409 -III-811 /Богьовци-Опицвет-Безден/, в участъка от конната база на вход/изхода на с. Опицвет до Центъра за възстановяване на деца с онкохематологични заболявания.

За лесния, безпрепятствен и бърз достъп до Центъра ще бъде изграден и асфалтов път до него. От следващата година, когато Центърът ще отвори врати, всички семейства, в които децата им са се преборили или се борят с тежката болест ще ползват изградения пътен участък. Сумата отпусната от правителството за изграждането на пътя е в размер на 478 161, 83 лева с ДДС.

На заседанието си на 18 декември, Министерският съвет се отпусна и сумата в размер на 119 997, 90 лева с ДДС за изграждането и оборудването на спортна площадка в село Безден. В бързо разрастващото се китно костинбродско село, което има и мъжки футболен отбор в А окръжна футболна група, през 2020 г. ще се изгради модерно мултифункционално футболно игрище.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд