Модерен информационен LED екран заработи на площад „Иван Вазов“, в Костинброд

449 преглеждания

Чрез него жителите и гостите на града ще получават важна и актуална информация

На площад „Иван Вазов“, гр. Костинброд бе монтиран мултимедиен LED екран. Съвременната придобивка е с размери 3.00 на 2.50 метра. На мултимедийния екран ще бъде излъчвана информация в полза на гражданите за дейности по управление на отпадъците на територията на община Костинброд, свързани с предотвратяване образуването на такива, както и предстоящи събития, рекламни филми, заснети концерти и други мероприятия, организирани от Община Костинброд.

В момента на LED дисплея тече кампанията за събиране на масово разпространени отпадъци от бита от територията на Община Костинброд, съвместно с „Unitrade 2011“.

Само преди месеци Община Костинброд постави стационарна станция за събиране на данни за качеството на въздуха в град Костинброд на покрива на НЧ „Иван Вазов-1947“. Станциите в България са вече шест, една от които се намира на територията на община Костинброд.

На същата локация се намира и LED дисплеят.

Мястото е избрано като централна точка на град Костинброд и предвид локацията си и инфраструктурата е най-посещавано от жителите на града.

Средствата по закупуването на дисплея са от отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци и има за цел да осигури информация на обществеността за дейности по управление на отпадъците на територията на региона/общината, свързани с предотвратяване образуването на отпадъците, подготовка за повторна употреба и постигане на целите по чл. 31, ал. 1 ЗУО.

Скоро предстои поставянето на LED дисплей и в центъра на село Петърч.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук