Музикален спектакъл поднесоха група „Хоризонт“ и Христо Ламбрев от „Сигнал“ на костинбродчани

1298 преглеждания

По случай 46-годишнината на града

Музикален спектакъл поднесоха поднесоха група „Хоризонт“ и Христо Ламбрев от „Сигнал“ на жителите и гостите на Костинброд. Концертът, който е част от честванията по случай 46-годишнината на града, се проведе на 15 септември, на централния площад „Иван Вазов“.

Концертът бе съпроводен с лазарно шоу, подарък от „Костинброд ЕКО“ в лицето на белгийския партньор Барт Невеянс и акционерното дружество, представлявано от Теодора Вълчева и Иво Трингов.

На музикалните изпълнения се насладиха и Трайко Младенов - кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев - председател на Общински съвет-Костинброд, заместник-кметовете Александър Ненов и инж.Теодора Гогова, Барт Невеянс- белгийски партньор на „Костинброд ЕКО“ АД и Теодора Вълчева.

От сцената на площад „Иван Вазов“ Александър Ненов честити празника на град Костинброд на всички присъстващи и заяви, че община Костинброд е жива и изпълнена с културни мероприятия, благодарение на всички жители на общината.

На 15 септември Община Костинброд зарадва и най-малките си жители. Смях и веселие огласиха площад „Иван Вазов“ с кукления театър „Принцесите и змеят“.

На театъра присъстваха Трайко Младенов - кмет на община Костинброд и  Александър Ненов - зам.-кмет на община Костинброд.

Програмата по случай честванията на 46-годишнината на град Костинброд продължава на 16 септември, от 18:30 ч. с фолклорно дефиле с народни носии по улица „Охрид”, в Костинброд, представени от десетте танцови състава в общината. Специални гости ще бъдат гайдарски състав „Войвода” и тъпанджийски състав, а водещ ще е Милен Иванов - български диригент, изпълнител на народни песни, един от гласовете в „Светоглас” и водещ на предаването по БНТ „Иде нашенската музика”. От 19:30 ч. на площад „Иван Вазов“ ще започн концерт на попфолк певицата ДесиСлава.

Кулминацията на тържествата по случай празника на град Костинброд ще бъде на 17 септември - денят, в който християнският свят почита светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София. Финалът на честванията ще започне в 19:30 ч., на площад „Иван Вазов“, когато ще се състои официалната част на „Празник на град Костинброд“. Финалът не празника ще постави рапърът 100 Кила, с концерт от 20:00 ч. 

Снимки и видео: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук